Vinteride

Andra sommaren har passerat och idag var det dags att köra in i idet. Det har varit en riktigt trevlig cab-sommar men inte så många längre turer. Midsommar i Dalarna och några vändor till Värmland som längst. Räknade samman till 158 mil och de flesta i riktigt fint solsken.

Inte så mycket har gjorts utan det har mest njutits. Avsaknaden av eget garage eller meklokal har väl gjort sitt. Nya avgassystemet var iaf en trevligt byte. Nu låter det SAAB igen. Till nästa år behövs ett nytt batteri. Det var tomt i våras när jag hämtade trotts att det varit urkopplat men efter laddning så har det fungerat bra hela tiden. När jag tog en sväng för några veckor sedan var den svårstartad men hoppade igång efter ett tag. Idag ville den inte starta alls utan fick ta hjälp av vardagsbilens batteri.

Till lokalen gick bilen bra och hade ingen annan tanke att batteriet skulle laddas under färden men efter att ha stått avstängd en stund i väntan på öppnandet så ville den inte starta alls igen. Nya startkablar från en annan bil och det gick att köra in och parkera men det känns som batteriet inte tog laddning under den 40 minuter långa resan.

Ett nytt batteri är bilen helt klart värd när solen börjar värma igen i vår. En vår som just nu känns väldigt långt borta…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *