Sommaren närmar sig

I torsdags var det dags att ställa på och hämta hem sommarbilen. Naturligtvis var det strålande sol och lite varmt i luften. Jag var förbi och tittade till den för några veckor sedan när bilar som stod innanför skulle plockas ut så jag såg verkligen fram emot att få köra lite nu.

Då startade den utan problem efter att batteriet kopplats på och fick sedan stå på tomgång en stund. När den sedan kördes in igen så fick batteriet vara kopplat eftersom det eventuellt skulle behöva flyttas runt i lokalen och det hände naturligtvis. Därför var det helt slut så bilen vägrade starta. Ett par rejäla startkablar gjorde susen.

Till en början bluddrade den lite konstigt på tomgång. Först trodde jag det var avgassystemet som läckte vilket jag ska byta men efter en stund och några hundra meters körning slutade det och den gick rent. Däremot så orkade inte batteriet vara med så efter ett par starter senare på dagen så var det precis att den hoppade igång. Nu fick jag ju bara en anledning att köpa en batteriladdare 🙂

Ska även leta reda på en lyft och se efter hur mycket av avgassystemet som behöver bytas. Tittade lite strax efter att jag köpte bilen och då såg det ut som om det var bytt och katalysatorn var svetsad med det övriga men vill kolla en extra gång om det går att lossa så jag inte behöver byta även den då den kostar mer än resten av hela systemet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *