Sommarbilen 2012

Den 12 juli åkte jag ner till Götene och hämtade bilen som blir min sommarbil. Hittade en SAAB 900 cab på Blocket som jag inte kunde motstå.

Den har ursprungligen gått i New Jersey i USA och importerades till Sverige vintern 2004. Juni samma år blev den inregistrerad. Det enda som är gjort är att hastighetsmätaren är konverterad till km/h men trippmätaren är fortfarande i miles så det blir kanske lite krångligt och man ska försöka hålla koll hur långt man åker.

Skicket är väldigt bra. Ingen rost och all el fungerar. Själva cabben är lite sliten men nytt tyg följde med så det blir att försöka byta själv eller hitta någon som kan. ACn fungerar inte heller men det kanske man kan klara sig utan.

De senaste åren har den varit mest garagerad i varmgarage och bara gått ca 20 mil per år. Kommer därför lämna in den på en rekond och även genomgång av motor inkl oljebyte och kontroll av bilen i helhet. Den går väldigt bra så det är mest för att kunna börja från noll på servicefronten.

Det har redan hunnit bli en roadtripp till Linköping så de senaste årens körsträckor har redan passerats. Idag var det dessutom äkta cab-väder så det blev en tur på lunchen in till centrala Örebro.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.